0413-769027

Werkgebied

starters

Starters

Vaak denken mensen erover om een eigen onderneming op te zetten en dromen ze over hoe het zou zijn om eigen baas te zijn. Het begin van het ondernemersschap kan een moeilijke periode zijn die gepaard gaat met veel onzekerheid. “Is er een markt voor mijn product, wat heb ik nodig aan liquiditeiten, en hoe zit het met belastingen? ” Allemaal vragen waarbij het goed is om een adviseur te hebben die antwoord kan geven op de gestelde vragen.

MaBo Administratie en Advies begeleidt u graag als startende ondernemer. We kunnen u helpen en adviseren met o.a. het opzetten van uw administratie. Als startende ondernemer verzorgt u vaak zelf de administratie van uw onderneming. Op het eerste gezicht lijkt dit voordelig want u bespaart immers op de kosten voor een boekhouder of accountant. Vaak komt men er op een gegeven moment toch achter dat het bijhouden van deze administratie erg tijdrovend is en dat het ten koste gaat van de hoofdactiviteit van uw organisatie. Wij kunnen ervoor zorgen dat u uw schaarse tijd efficiënter in kunt zetten. Indien nodig of gewenst stellen we een stappenplan op om u zo goed mogelijk op weg te helpen.

Daarnaast kunnen we u ook adviseren over de te kiezen rechtsvorm. De ene ondernemer wil graag een eenmanszaak oprichten terwijl de andere ondernemer in een meer risicovolle branche gaat werken en derhalve voor de BV structuur kiest.

Als startende ondernemer komt u veel nieuwe aspecten van het ondernemen tegen. MaBo Administratie en Advies heeft ervaring en kennis van de speciale fiscale regelingen die voor starters gelden. Zo zorgen wij ervoor dat u optimaal profiteert van de belastingfaciliteiten voor starters en dat u met een gerust hart de eerste stappen in ondernemersland kunt zetten.